Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stop het zwanendriften_23_01_2015

  •  
23-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanendrift.jpg
De petitie tegen zwanendriften kan niet meer getekend worden. Op 27 januari worden de handtekeningen aan de Tweede Kamerfracties overhandigd. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.
In Nederland zijn twee zwanendrifters actief. Minimaal 600 koppels knobbelzwanen worden jaarlijks geleewiekt, gemerkt, in het Groene Hart uitgezet en aan hun lot overgelaten om hen en hun jongen later te 'oogsten'. Dit uit de Middeleeuwen stammend gebruik veroorzaakt extreem veel dierenleed. Bij het leewieken wordt een stuk vleugelbot, het middenhandsbeen, zonder verdoving afgeknipt, waardoor de dieren niet meer kunnen vliegen.
Per 1 april 2013 is de laatste ontheffing voor het driften van zwanen verlopen en in antwoord op Kamervragen heeft de staatssecretaris aangegeven dat het zwanendrifters na die datum niet langer is toegestaan om zwanen te houden voor productie van veren, dons en vlees. Omdat echter het houden en verkopen van zwanen als siervogel blijft toegestaan, blijven zwanendrifters onverminderd actief.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.