Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stop nu de illegale wildhandel in Vietnam

  •  
14-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Neushoorns.jpg
Afgelopen jaar zijn er in Afrika 30.000 olifanten en bijna 1.400 neushoorns gestroopt. Veel van hun hoorns en slagtanden worden door criminele bendes naar Vietnam gesmokkeld. Veel van deze eindigen als illegale producten op markten in Vietnam, of worden daarvandaan naar andere landen gesmokkeld. Vietnam doet nagenoeg niets om de illegale handel in bedreigde dieren te stoppen.
Concrete actie van Vietnam kan een sleutelrol spelen bij het tegengaan van de stroperijcrisis. Als gastheer van de Hanoi Illegal Wildlife Trade Conference heeft Vietnam een uitgelezen kans om wildlife crime hard aan te pakken en twee van de meest iconische diersoorten te behoeden voor uitsterven. Wereld Natuur Fonds roept iedereen op om samen de druk op de overheid van Vietnam op te voeren om zo een einde te maken aan deze illegale handel.
Kom in actie en teken de petitie!  Update:  Meer dan 225.000 personen uit 150 landen tekenden de petitie. Wat een geweldige respons in een korte periode! Namens als deze personen heeft WNF de petitie overhandigd aan de Vietnamese overheid, via de ambassade in Nederland en in Vietnam zelf.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.