Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stroper VS moet jaar lang Bambi kijken

  •  
18-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bambi

© Beeld uit de film Bambi, Disney

Een 29-jarige stroper in de VS kreeg een bijzondere extra straf bij zijn gevangenisstraf van een jaar. Hij moet in de gevangenis minstens een keer per maand naar de film Bambi kijken.

Jachtwetten

David Berry nam het samen met onder anderen zijn broer en vader niet zo nauw met de jachtwetten. De rechtbank in de staat Missouri strafte hem voor een ellenlange lijst met vergrijpen waaronder het jagen buiten het seizoen en het gebruik van illegale wapens. De stropers doodden illegaal honderden herten, aldus de autoriteiten in Missouri.

Film Bambi

Om dat af te leren, zal Berry minstens een keer per maand naar Bambi moeten kijken in de Lawrence County jail en zich moeten inleven in het verhaal van het kleine hertje dat zijn moeder verliest door jagers. Zondag staat de eerste vertoning op het programma.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.