Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stuur zwerfafval terug naar producent

  •  
08-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blikje in natuur

© bron: pixabay

Mensen die buitenshuis een lege drankverpakking vinden, moeten deze bij wijze van actie terugsturen naar de producent, stellen diverse milieuorganisaties. Dat kan via het gratis antwoordnummer van de fabrikant of virtueel door een foto van de verpakking te maken en deze op social media te plaatsen met de hashtag #BackToSender. Deze oproep doet Recycling Netwerk Benelux, een samenwerking van diverse milieuorganisaties waaronder Greenpeace en Milieudefensie. 

Uitbreiding statiegeld

Met de actie willen de milieuorganisaties fabrikanten aansporen om een uitbreiding van statiegeld te steunen. ”Zo kan je aan de drankenproducent laten weten dat zijn afval jou stoort en dat je om een structurele oplossing vraagt", aldus directeur Rob Buurman van Recycling Netwerk. Recycling Nederland zegt dat er in Nederland elk jaar 98 miljoen flesjes en 156 miljoen blikjes in het milieu terechtkomen. Op 30 november en 13 december staan in de Tweede Kamer vergaderingen gepland over het onderwerp zwerfafval.
De Plastic Soup Surfer is een petitie  gestart voor statiegeld op kleine plastic pet-flesjes om zwerfafval tegen te gaan. De petitie is inmiddels al bijna 60 duizend keer getekend en wordt midden februari 2018 aangeboden in de Tweede Kamer. 
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.