Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Thaise douane vindt grote partij hoorns

  •  
14-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Neushoornkalfje

© © Bardia Nationaal Park NTNC

De Thaise douane heeft 21 hoorns van de met uitsterven bedreigde neushoorn in beslag genomen. Bij elkaar woog de vondst, de grootste in jaren, bijna 50 kilo. De waarde wordt geschat op ruim 4,5 miljoen euro. In Azië is het geloof in de geneeskrachtige werking groot. Het middel zou helpen tegen van alles en nog wat, van koorts tot kanker.

Routinecontrole

De smokkelwaar zat in koffers die vanuit de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba per vliegtuig naar Bangkok waren verzonden. Twee Thaise vrouwen, die onafhankelijk van elkaar arriveerden uit Vietnam en Cambodja, kwamen de bagage ophalen. Bij een routinecontrole werd de kostbare inhoud ontdekt. De eigenaressen zijn gearresteerd.
In het wild leven naar schatting nog 29.000 neushoorns, 80 procent daarvan in Afrika. Aan het begin van de 20e eeuw waren dat er volgens International Rhino Foundation nog een half miljoen. Dierenbeschermers pleiten ervoor de dieren, die nu door stropers worden doodgeschoten, onder verdoving gedeeltelijk van hun hoorns te ontdoen. Deze groeien overigens, net als nagels, vanzelf weer aan.
Bron: ANP

Meer over:

neushoorn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.