Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tientallen bouwbedrijven tekenen betonakkoord

  •  
10-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouw beton bouwplaats

© bron: pixabay

Circa vijftig bouwbedrijven ondertekenen dinsdag 10 juli het betonakkoord, waarin afspraken zijn gemaakt over het verduurzamen van de sector. Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) zet haar krabbel onder het akkoord.

Duurzamer beton

Elk jaar komt er in Nederland 15 miljoen kubieke meter nieuw beton bij. Producenten, opdrachtgevers en aannemers beloven onder meer duurzaamheidscriteria op te nemen in aanbestedingen. Ook moet al het betonafval in 2030 worden hergebruikt. In dat jaar moet ook de uitstoot van CO2 met 30 procent zijn verminderd ten opzichte van 1990, in lijn met afspraken in het regeerakkoord.
Partijen committeerden zich eerder al aan afspraken om de sector te verduurzamen. Deze zogeheten Green Deal liep twee jaar geleden af. Ondertekenaars van het betonakkoord zijn onder meer opdrachtgevers als ProRail en Rijkswaterstaat, bouwbedrijven Strukton, BAM en VolkerWessels en producenten als Cementbouw en VBI.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.