NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Tilburgse Max heeft eigen bootje gekregen

  ton en max bootje tilburg
  Ton en Max in het bootje, foto: wijzijntilburg.nl

  De 10-jarige Max uit Tilburg heeft eindelijk zijn eigen boot gekregen. Vrijdag 15 maart is de boot officieel aan hem overhandigd. Hij heeft nu een boot met motor, ligplaats voor de boot en accessoires zoals schepnetten, lange knijper en zwemvesten gekregen.

  Missie van Max

  In de Vroege Vogels uitzending over Tilburg van 7 december 2018 volgden we Max. De 10-jarige jongen heeft een missie, namelijk de Tilburgse Piushaven zo schoon mogelijk houden. Max mocht voor een bepaalde tijd een bootje lenen van de gemeente om allerlei afval uit het water te vissen. Plastic, blikjes, maar ook een kentekenplaat kwam hij wel eens tegen. In de zomer sprong hij af en toe in het water om spullen eruit te halen.

  Maar aan zijn missie leek een einde te komen. Hij mocht de boot nog maar een paar keer lenen en daarna niet meer. Daarom deed hij in Vroege Vogels een oproep voor een bootje. Later heeft de gemeente Tilburg gezegd hem te gaan helpen.

  Eigen boot

  En nu is het eindelijk zo ver. Max heeft dankzij de gemeente Tilburg en Groen Xtra, onderdeel van de Diamant-groep, zijn eigen boot gekregen.

  Geplaatst in: Nieuws