NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Toekomst van Landbouw, Natuur en Visserij

  Carola Schouten
  Carola Schouten, foto: Rijksoverheid

  Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) presenteerde zaterdag 8 september haar visie op de toekomst van  Landbouw, Natuur en Visserij. De afgelopen maanden heeft minister Schouten met verschillende maatschappelijke partijen, belangenorganisaties en andere overheden gesproken over de diverse ideeën rond landbouw natuur en visserij. In Vroege Vogels lieten Esther Ouwehand van de Partij van de Dieren en Alex Datema van Boer & Natuur hun licht schijnen op de visie van de minister.

  Krimp veestapel

  Ouwehand is erg blij met de erkenning door de minister dat 'het zo niet langer kan'. Dat de aarde deze ontwikkeling niet verder kan dragen en dat boeren vast zitten in het systeem. Zij mist in het verhaal van de minister wel een duidelijk nieuw systeem waarbij krimp van de veestapel onvermijdelijk is.

  Datema benadrukt dat de visie van de minister een trendbreuk betekent in het denken over de landbouw. Boeren zijn blij met de richting die de minister nu formuleert met de kringlooplandbouw. Wel mist Datema de samenhang landbouw-natuur. Kringlooplandbouw wil niet zeggen dat het automatisch goed gaat met de biodiversiteit.  

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio