Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Topfotograaf legt het afval in de wereld vast

  •  
14-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Afval Tokyo

© Afvalvakken in Tokyo. Bron: Sarah Stierch (CC BY 4.0) - Wikimedia Commons

Wat gebeurt er met het vuilnis in de grote wereldsteden? Wat doen wereldsteden zoals Singapore en New York met hun afval? Wordt er gerecycled of niet? Fotograaf Kadir van Lohuizen legde in zijn fotoproject Wasteland de afvalstromen van verschillende grote steden vast. Waar Tokyo uitblinkt in haar recycling van al het mogelijke afval, doet New York nog heel weinig aan hergebruik.

Klimaatverandering

Van Lofhuizen legt zich steeds meer toe op langlopende projecten zoals 'Aderen' over de zeven wereldrivieren, of 'Rising Sea Levels' waarvoor hij een aantal jaren over de hele wereld heeft gereisd en heeft vastgelegd wat de directe en de mogelijke consequenties zijn van de stijgende zeespiegel. Zo maakte hij foto’s op de San Blas-eilanden, waarvan een deel van de eilandbewoners werd geëvacueerd vanwege de stijging van de zeespiegel. Ook reisde hij af naar Bangladesh, waar overstromingen een jaarlijkse realiteit zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.