Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tropische vlinders ontsnapt uit Burgers Zoo

  •  
17-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
Morpho Menelaus

© Morpho Menelaus. Bron: Gregory Philips - Wikimedia Commons

Een aantal tropische vlinders zijn ontsnapt uit de mangrovehal van Burgers'Zoo in Arnhem. De vlinders fladderen rond in de wijken rond het dierenpark. Dit meldt Omroep Gelderland.

Mangrovehal

De mangrovehal is sinds vorige week woensdag open. Afgelopen week kreeg de dierentuin meerdere meldingen van voorbijgangers die de vlinders zagen vliegen. Waarschijnlijk zijn de vlinders ontsnapt toen groot materieel in en uit de splinternieuwe hal werd verplaatst.
Het is niet duidelijk hoeveel vlinders er precies zijn ontsnapt. In ieder geval gaat het om een paar verschillende soorten, waaronder de blauwe morpho. De tropische vlinders kunnen in deze weersomstandigheden een paar weken overleven, maar zullen zich niet voortplanten.

Terugbrengen

Biologe Wineke Schoo van Burgers'Zoo heeft wel een advies voor mensen die in de buurt van Burgers Zoo wonen en een exotische vlinder tegenkomen. "Ten eerste zou ik er lekker van genieten. Maar als mensen kans zien om ze op een nette manier te vangen, dan hopen we dat ze de vlinders terug komen brengen. Dan kunnen we ze loslaten op de plek waar ze het beste passen. Dat is de mangrovehal."
Bron: NOS, Omroep Gelderland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.