Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

 • Tropische vlinders ontsnapt uit Burgers Zoo

  Morpho Menelaus
  Morpho Menelaus. Bron: Gregory Philips - Wikimedia Commons

  Een aantal tropische vlinders zijn ontsnapt uit de mangrovehal van Burgers'Zoo in Arnhem. De vlinders fladderen rond in de wijken rond het dierenpark. Dit meldt Omroep Gelderland.

  Mangrovehal

  De mangrovehal is sinds vorige week woensdag open. Afgelopen week kreeg de dierentuin meerdere meldingen van voorbijgangers die de vlinders zagen vliegen. Waarschijnlijk zijn de vlinders ontsnapt toen groot materieel in en uit de splinternieuwe hal werd verplaatst.

  Het is niet duidelijk hoeveel vlinders er precies zijn ontsnapt. In ieder geval gaat het om een paar verschillende soorten, waaronder de blauwe morpho. De tropische vlinders kunnen in deze weersomstandigheden een paar weken overleven, maar zullen zich niet voortplanten.

  Terugbrengen

  Biologe Wineke Schoo van Burgers'Zoo heeft wel een advies voor mensen die in de buurt van Burgers Zoo wonen en een exotische vlinder tegenkomen. "Ten eerste zou ik er lekker van genieten. Maar als mensen kans zien om ze op een nette manier te vangen, dan hopen we dat ze de vlinders terug komen brengen. Dan kunnen we ze loslaten op de plek waar ze het beste passen. Dat is de mangrovehal."

  Bron: NOS, Omroep Gelderland

  Geplaatst in: Nieuws