Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tuinvlindertelling 2017

  •  
04-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
d815001b-e29f-44ba-87d8-e79612d9f337.jpg&h=250&w=350&v=1486729635
Van vrijdag t/m zondag kan iedereen weer meedoen met de jaarlijkse Tuinvlindertelling. Bijzondere aandacht gaat dit jaar uit naar grote steden, waar de bloemrijke tuinen vaak interessante vondsten opleveren. Amsterdam en Rotterdam wedijveren om de meeste vlinders.
Dat tuinen in het buitengebied of aan de rand van een dorpje flink vlinders trekken is niet verwonderlijk. Maar dat ook in zeer dicht bebouwde gebieden de vlinders tuinen weten te vinden ligt minder voor de hand. Toch komen ook in de binnensteden vlinders als dagpauwoog, kleine vos en citroenvlinder voor. Ook het boomblauwtje kun je op de Coolsingel in Rotterdam of ergens langs de grachten in Amsterdam te zien krijgen. Deze kun je dus ook in je binnenstadstuin tegenkomen. Hoeveel vlinders je telt is van veel factoren afhankelijk. In de eerste plaats natuurlijk of je tuin wat voor vlinders te bieden heeft. Een helemaal versteende tuin met een plastic struik in het midden zal weinig vlinders opleveren. Een tuin met beschutting, zon en veel bloeiende planten is veel kansrijker. Maar dan nog moeten de vlinders de tuin wel weten te bereiken.
Bron: Vlinderstichting . Hier leest u ook hoe u uw meldingen kunt doorgeven

Meer over:

vlinders
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.