Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: bultrug in de Noordzee

  •  
10-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bultrug_KeesCamphuijsen.jpg

© Bultrug in het Marsdiep

Deze week in Vroege Vogels TV: bijzondere vogelschilderingen van Aert Schouman en bultruggen in de Noordzee. Verder helpt Milouska met het plaatsen van de camera’s bij het nest van de blauwe reiger. De eerste update van Beleef de Lente 2017 staat klaar.
Die blauwe reigers zijn dit jaar nieuw bij Beleef de Lente. Deze vogels zijn in Amsterdam een alledaags verschijnsel: maar liefst 10% van alle Nederlandse blauwe reigers leeft in de hoofdstad. Een kijkje nemen in een nest is echter lastig, want ze broeden hoog in de bomen. De camera bovenop Huize Frankendael biedt uitkomst.
De bultrug die onlangs voor Castricum in zee zwom, was een paar weken later bij Den Helder te vinden. De walvis leek het hier prima naar de zin te hebben. Gaan we deze prachtige dieren vaker zien? Menno gaat op onderzoek uit met wetenschapper Mardik Leopold.
Vroege Vogels TV, dinsdag 14 maart om 19.20 op NPO2.

Meer over:

bultrug, noordzee
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.