Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: etappe 9

  •  
13-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Lauwersmeer_door_geugjesRia_01.jpg

© Lauwersmeer door geugjesRia Lauwersmeer door will

Voor de negende etappe van het Vroege Vogelspad lopen we van Drachten naar Lauwersoog. Water is zoals altijd de grote speler op de nullijn.
We beginnen in De Mieden met Jeffrey Huizenga, die hier geboren en getogen is. De lager gelegen delen van De Mieden zijn een soort kuip, waar al het grondwater naartoe stroomt. Dit betekent veel water, veel voedsel en een plantje dat na veertig jaar afwezigheid weer is teruggekeerd. 
Tegen de Waddenzee aan ligt het Lauwersmeer. Dit gebied is erg veranderd door het afsluiten van een stuk Waddenzee met een dijk in 1969. Gelukkig is er nog wel een plek waar het zoute water onder de dijk doorloopt en het gebied erachter tot een paradijs voor veel vogels maakt, vogels waar Hans Gartner dan weer dol op is. 
Ontdek het pad
Via onderstaande kaart kun je zelf de omgeving rond het Vroege Vogelspad ontdekken. Klik op de icoontjes voor foto's, radioreportages, artikelen en video's.
Wandelnet
Het pad in bovenstaande kaart volgt de route zo nauwkeurig mogelijk maar kan afwijken door aanpassingen in wegen. Van elke etappe kun je de routekaarten van Wandelnet gratis downloaden, in print of in GPX-bestand.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.