NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • TV - Living on the Edge (deel 1)

  living-on-the-edge.jpg

  Vroege Vogels special: Living on the Edge

  Dinsdag 4 juni om 19:25 zendt Vroege Vogels de eerste aflevering van ‘Living on the Edge’ van Vogelbescherming Nederland uit. Deze documentaire toont de relatie tussen trekvogels en mensen. Prachtige natuurbeelden van trekvogels en Afrikaanse vogels worden afgewisseld met bijzondere verhalen van mensen uit landen langs de trekroute.

  Twee miljard vogels
  Elk jaar maken zo’n twee miljard vogels uit Europa de ongelooflijke reis naar Afrika om daar te overwinteren. Duizenden kilometers leggen deze vogels af, soms zelfs in enkele dagen. Onderweg doorstaan ze tal van ontberingen, uiteenlopend van de jacht op trekvogels en slechte weersomstandigheden tot aan het doorkruizen van de onmetelijke droge Sahara woestijn. Overleven ze de Sahara, dan arriveren ze in het overwinteringsgebied in de Sahel. Een gebied waar het altijd goed toeven was maar waar inmiddels veel is veranderd.

  Hoopgevende initiatieven
  In de documentaire worden aan de hand van een aantal portretten van lokale bewoners in Burkina Faso, de veranderingen in de Sahel in beeld gebracht. Hoe overleven mensen en vogels de Sahel? Gelukkig zijn er inmiddels tal van hoopgevende initiatieven waarbij mensen in Afrika proberen de levensomstandigheden van zowel vogels als mensen op duurzame wijze te verbeteren.

  11 juni wordt deel 2 uitgezonden

  Geplaatst in: Uitzending TV

Meer in Uitzending TV