Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

 • TV: purperreigers en de Limburgse ENCI-groeve

  Purperreiger
  Fotograaf Brenneberry

  In de laatste aflevering van dit seizoen Vroege Vogels TV: de onlangs opengestelde ENCI-groeve in Maastricht en de bijzondere kolonie watervogels in de Wieden. Verder gebruik van een speciale drone om weidevogelnesten op te sporen. In de Cursus Vogelzang is de groenling aan de beurt.

  ENCI-groeve

  Na ruim negentig jaar aan mergelwinning is de ENCI-groeve in Maastricht teruggegeven aan de natuur. Om dat symbolisch te bekrachtigen, heeft Natuurmonumenten er een wandelpad geopend en ook een bijzondere trap, waarmee je langs de wand van de groeve kunt lopen. Zo maak je een tijdreis door de fossiele geschiedenis tot maar liefst 70 miljoen jaar geleden.

  Vogeldiversiteit

  Nationaal park Wieden-Weerribben is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. In het zuidelijke deel, de door Natuurmonumenten beheerde Wieden, broeden op een halve hectare acht forse vogelsoorten bij elkaar: purperreigers, blauwe reigers, grote zilverreigers, lepelaars, aalscholvers, een paar kwakken, een stel koereigers en af en toe zelfs een koppel van de heilige ibis, het enige paar in Nederland.

  Vroege Vogels TV, dinsdag 23 mei om 19.20 uur op NPO2

  Geplaatst in: Nieuws

Meer in Nieuws