Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: purperreigers en de Limburgse ENCI-groeve

  •  
18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Purperreiger

© Fotograaf Brenneberry

In de laatste aflevering van dit seizoen Vroege Vogels TV: de onlangs opengestelde ENCI-groeve in Maastricht en de bijzondere kolonie watervogels in de Wieden. Verder gebruik van een speciale drone om weidevogelnesten op te sporen. In de Cursus Vogelzang is de groenling aan de beurt.

ENCI-groeve

Na ruim negentig jaar aan mergelwinning is de ENCI-groeve in Maastricht teruggegeven aan de natuur. Om dat symbolisch te bekrachtigen, heeft Natuurmonumenten er een wandelpad geopend en ook een bijzondere trap, waarmee je langs de wand van de groeve kunt lopen. Zo maak je een tijdreis door de fossiele geschiedenis tot maar liefst 70 miljoen jaar geleden.

Vogeldiversiteit

Nationaal park Wieden-Weerribben is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. In het zuidelijke deel, de door Natuurmonumenten beheerde Wieden, broeden op een halve hectare acht forse vogelsoorten bij elkaar: purperreigers, blauwe reigers, grote zilverreigers, lepelaars, aalscholvers, een paar kwakken, een stel koereigers en af en toe zelfs een koppel van de heilige ibis, het enige paar in Nederland.
Vroege Vogels TV, dinsdag 23 mei om 19.20 uur op NPO2

Meer over:

enci, purperreiger
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.