Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

 • TV: special 10 jaar Beleef de Lente

  Slechtvalk Beleef-de-lente

  Dinsdag 7 maart is Vroege Vogels TV terug voor een nieuw seizoen Hollandse natuur, gepresenteerd door Menno Bentveld en Milouska Meulens. De eerste uitzending staat helemaal in het teken van Beleef de Lente, de webcams die ons al tien jaar een uniek kijkje geven in het intieme leven van tal van vogels. Direct na de uitzending van Vroege Vogels gaan de camera’s online voor een nieuw seizoen lief en leed in de nestkasten.

  Uitgebreid aandacht in de eerste uitzending van Vroege Vogels voor de steenuilen, publiekslieveling nummer één van Beleef de Lente, die er ook dit jaar weer bij zijn. Goed nieuws: er wordt al druk gesnaveld in de steenuilenkast! Nieuw dit jaar zijn de blauwe reigers, waarvan een paartje wordt gevolgd vanuit park Frankendael in Amsterdam. Milouska helpt de camera’s installeren. Ondertussen doet Menno verslag vanuit een Brabantse tuin, waar maar liefst vier vogelsoorten worden gevolgd voor Beleef de Lente, waaronder de vorig jaar zo succesvolle ijsvogel.

  En natuurlijk komen alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar vogelintimiteit voorbij. Wie herinnert zich niet het dood neervallende steenuiltje? Of de merel die voor het oog van de camera door de kat werd gepakt, de slechtvalken die elkaar de kast uit vochten, de indringers, de stapels dode muizen, en eindelijk dat hol vol ijsvogelkuikentjes? Ze komen allemaal nog een keer langs in deze speciale eerste aflevering van Vroege Vogels TV.

  Special: 10 jaar Beleef de Lente
  Vroege Vogels TV, dinsdag 7 maart om 19.20 uur op NPO2.

  Geplaatst in: Nieuws