Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: special 10 jaar Beleef de Lente

  •  
02-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
Slechtvalk Beleef-de-lente
Dinsdag 7 maart is Vroege Vogels TV terug voor een nieuw seizoen Hollandse natuur, gepresenteerd door Menno Bentveld en Milouska Meulens. De eerste uitzending staat helemaal in het teken van Beleef de Lente, de webcams die ons al tien jaar een uniek kijkje geven in het intieme leven van tal van vogels. Direct na de uitzending van Vroege Vogels gaan de camera’s online voor een nieuw seizoen lief en leed in de nestkasten.
Uitgebreid aandacht in de eerste uitzending van Vroege Vogels voor de steenuilen, publiekslieveling nummer één van Beleef de Lente, die er ook dit jaar weer bij zijn. Goed nieuws: er wordt al druk gesnaveld in de steenuilenkast! Nieuw dit jaar zijn de blauwe reigers, waarvan een paartje wordt gevolgd vanuit park Frankendael in Amsterdam. Milouska helpt de camera’s installeren. Ondertussen doet Menno verslag vanuit een Brabantse tuin, waar maar liefst vier vogelsoorten worden gevolgd voor Beleef de Lente, waaronder de vorig jaar zo succesvolle ijsvogel.
En natuurlijk komen alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar vogelintimiteit voorbij. Wie herinnert zich niet het dood neervallende steenuiltje? Of de merel die voor het oog van de camera door de kat werd gepakt, de slechtvalken die elkaar de kast uit vochten, de indringers, de stapels dode muizen, en eindelijk dat hol vol ijsvogelkuikentjes? Ze komen allemaal nog een keer langs in deze speciale eerste aflevering van Vroege Vogels TV.
Special: 10 jaar Beleef de Lente
Vroege Vogels TV, dinsdag 7 maart om 19.20 uur op NPO2.

Meer over:

tv, beleef de lente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.