Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Uitverkoop start 11 mei

  •  
10-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
natuurverkoop_Esther_verkleind_004.jpg
Vanaf zaterdag gooit Staatsbosbeheer stukken natuur in de uitverkoop. Gedwongen door de overheid moeten natuurgebieden in Overijssel worden verkocht. De Partij voor de Dieren roept Nederlanders op om samen die natuurgebieden over te nemen. Vroege Vogels doet mee.
Esther Ouwehand laat ons zien wat voor natuur weg mag. Het gaat in eerste instantie om enige tientallen 'objecten' rond de plaats Daarle. Poelen en stukken bos waar dassen wonen...
"Voor 5 euro per vierkante meter kan je meedoen. We denken dat de gronden voor zo'n 2 euro aangekocht kunnen worden, maar willen niet alleen de koop maar ook het beheer veilig stellen, vandaar die marge. Natuurlijk houden we de gebieden niet zelf, we zullen ze overdragen aan een beheersorganisatie die kan garanderen dat het echt natuur blijft."
Laat de regering zien dat Nederlanders wél om natuur geven. Laten we met z'n allen zoveel aankopen dat staatssecretaris Sharon Dijksma na deze 'verkoop-pilot' stopt met dit onzalige plan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.