Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Unidentified Beach Objects (UBO)

  •  
02-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Verschillende UBO's

© Verschillende UBO's, Stichting Noordzee

De Nederlandse stranden liggen vrijwel continu bezaaid met duizenden kilo's aan afval. Stichting De Noordzee doet hier al jaren onderzoek naar, onder meer door elke zomer de kust af te struinen om alle rotzooi in kaart te brengen en op te ruimen. Het meeste wat op de stranden wordt aangetroffen zijn onderdelen van visnetten, plastic flesjes en plastic doppen.
Maar van een groot deel van het strandafval is het onduidelijk wat het ooit is geweest. Een raar stukje plastic met een gat erin en een haakje eraan, bijvoorbeeld... Het zijn zogenaamde 'Unidentified Beach Objects' (UBO's). Kleine stukjes onduidelijk afval op het strand.
Stichting De Noordzee wil weten wat die UBO's zijn en waar ze vandaan komen. Pas dan kan je het ook goed aanpakken. Daarom wordt iedereen gevraagd om mee te denken wat die rare stukjes afval zouden kunnen zijn geweest. Bekijk de  foto en vul het onderstaande formulier in als je weet welke objecten op de foto staat!
Ubo's herkennen

© Stichting Noordzee

Meer over:

afval, noordzee
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.