Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Urn begraven in NP Hoge Veluwe

  •  
01-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
urn_01.jpg
Wie na zijn dood liever niet op een begraafplaats wil liggen kan sinds kort terecht in NP De Hoge Veluwe. In een urn weliswaar, maar wel midden in de natuur en op een zelf gekozen plek.
Henk Beukhof, adjunct-directeur van het Nationale Park: ‘De manier waarop iemand na zijn dood herdacht wil worden is heel persoonlijk. Toch zijn de mogelijkheden, ook voor natuurliefhebbers, beperkt. Vandaar het idee om mensen met dierbare herinneringen aan het Park deze mogelijkheid te bieden. Maar het kan natuurlijk net zo interessant zijn voor mensen die gewoon graag een mooie plek in de natuur willen als laatste rustplaats.’
 
Hoewel het Park de mogelijkheid nog maar kort biedt, zijn er al veel geïnteresseerden. Sommigen van hen zochten reeds een plek uit, anderen nemen daar de tijd voor en komen regelmatig terug om een nieuw deel van het Park te ontdekken, op zoek naar die ene bijzondere plek. Beukhof: ‘Dat kan een open plek zijn, maar het mag ook aan de voet van bijvoorbeeld een vliegden, beuk of eik. Men mag het zelf weten, zolang het maar binnen een van de door ons aangewezen gebieden is.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.