Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Utrechters in beroep tegen verbreding A27

  •  
07-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
A27
De Kerngroep Ring Utrecht, een groot aantal natuur- en milieuorganisaties en inwoners van Utrecht, stapt naar de Raad van State om de verbreding van de snelwegen A12 en A27 tegen te houden. Ook laten zij onderzoeken of de geschatte kosten van 1,2 miljard euro wel opwegen tegen de baten van de verbreding.

Historische vergissing

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) besloot in december vorig jaar definitief tot verbreding van de snelwegen om een einde te maken aan de dagelijkse files bij Utrecht. De A27 wordt verbreed naar tweemaal zeven rijstroken. Tegen het plan bestaat in Utrecht veel bezwaar. Politieke partijen noemen het besluit duur, ongewenst en “een historische vergissing”.
De Kerngroep startte een crowdfundingsactie om de kostbare beroepsprocedure te kunnen financieren. Dinsdag maakte de groep bekend dat de benodigde 40.000 euro voor beroep en onderzoek binnen is en dat de beroepsprocedure is gestart. De Utrechtse gemeenteraad overweegt een eigen procedure te starten.
Als de hoogste bestuursrechter de bezwaren van tafel veegt, gaan de werkzaamheden voor de verbreding van de snelwegen in 2018 van start. Het karwei moet in 2026 klaar zijn.
Bron: ANP

Meer over:

a27
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.