Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Van larve naar lieveheersbeestje

  •  
08-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
Iedereen kent het lieveheersbeestje wel, maar het feit dat dit vriendelijke tuindiertje een kleine kever is, is minder bekend. De larve van het lieveheersbeestje - nog geen twee millimeter groot - kan je misschien doen denken aan een kleine dinosaurus. Maar als hij zich verpopt, komt aan alle verwarring abrupt een eind! Zodra zijn transformatie 'bijna' compleet is, komt hij weer tevoorschijn.
'Bijna', want het is dan nog een onherkenbaar wit klein kevertje. Pas na een paar uur verandert dit beestje in het kevertje dat wij allemaal zo goed kennen. En die twee stippen? Die vertellen niet hoe oud hij is, maar helpen om te onderscheiden tot welke soort hij behoort. Helpen, want het tweestippelig lieveheersbeestje wordt rood met twee zwarte stippen, maar soms: zwart met vier rode stippen! Lekker verwarrend dus.
Bron: http://www.roodmetzwartestippen.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.