Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vangen van ganzen verstoord

  •  
06-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
Grauwe gans

© Fotograaf: jvriens

Stichting Animal Rights heeft dinsdag op het Eemmeer bij Blaricum voorkomen dat bijna duizend wilde ganzen werden gevangen. De ganzen werden gevangen door het bedrijf Duke Faunabeheer om daarna te worden vergast. 

'Opgejaagd'

Duke Faunabeheer bevestigt dat het maar zeven of acht vogels heeft weten te vangen van de duizend die de bedoeling waren. Animal Rights heeft de actie uitgevoerd omdat de stichting vindt dat de huidige aanpak niet kan. "De dieren worden met bootjes opgejaagd en het land opgedreven. Ze eindigen in de gaskar en sterven een 2 minuten durende verstikkingsdood. Tijdens het opdrijven raken de ganzen in blinde paniek."

Schade

De ganzen worden gevangen en vergast omdat de provincie Noord-Holland vindt dat er teveel ganzen zijn en ze teveel schade aanrichten. Duke Faunabeheer moet de overlast bestrijden. "De schade loopt in de miljoenen", aldus Duke-zegsman Arie den Hertog. Volgens hem gebeurt het doden op de beste manier en zijn de dieren al bewusteloos als ze stikken. Toch staat hij open voor betere methoden, zegt hij.
Animal Rights wil de ganzen laten grazen op aangewezen foerageerplekken en ze met diervriendelijke lasers verjagen waar ze niet welkom zijn. Volgens Duke verschuif je zo alleen het probleem.
Bron: ANP

Meer over:

ganzen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.