Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Varkens in Nood verliest rechtszaak tegen Dirk

  •  
05-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
actie-varkens_01.jpg

© Dit scharrelvarken kreeg een normaal aantal biggen.

Varkens in Nood heeft een rechtszaak over dierenwelzijn tegen supermarktketen Dirk verloren. Dirk zou zich niet houden aan de wet bij het produceren van varkensvlees en het houden van vee, maar de rechtbank in Noord-Holland wees woensdag alle vorderingen af.

Onrechtmatig

Dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood eiste dat Dirk op de korte termijn zou stoppen met de inkoop van 'onrechtmatig geproduceerd vlees' en overstapt op vlees dat ten minste één ster van het Beter Leven-keurmerk heeft. Volgens de rechter zijn er echter geen overtredingen gepleegd.

Hoger beroep

"Dirk doet het goed op het gebied van dierenwelzijn en dit vonnis sterkt ons daarin", reageert Marcel Huizing, directeur Dirk van den Broek. Dirk is volgens hem een van de best scorende supermarkten op het gebied van duurzaam verkocht varkensvlees. Varkens in Nood blijft erbij dat er veel mis is met Nederlandse varkenshouderijen en de manier waarop wordt omgegaan met dieren. Supermarkten zijn volgens de organisatie medeverantwoordelijk voor het leed in varkensstallen. De actiegroep overweegt in hoger beroep te gaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.