Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Varkenshouderij moet op de schop'

  •  
24-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_270216.jpg

© varken

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken erkent dat de Nederlandse varkenshouderij grondig moet hervormen. Hij vindt dat de sector duurzamer moet gaan produceren. Als een herstructurering uitblijft, zo meldt hij vandaag, verliest de industrie zijn maatschappelijke draagvlak en zijn economische perspectief.
Doelstellingen
Daarmee onderschrijft de staatssecretaris een belangrijke doelstellingen van Varkens in Nood, dat al jaren ijvert voor een meer duurzame productie. “Het huidige verdienmodel met een lage kostprijsstrategie loopt tegen maatschappelijke grenzen aan en is vanuit het oogpunt van internationale concurrentie op termijn een doodlopende weg,” schrijft Van Dam in een antwoord op het onlangs gepresenteerde actieplan van de Regiegroep Vitalisering Varkenshouderij. “De sector moet herstructureren. Dat zal leiden tot minder bedrijven en minder varkens. Tegelijkertijd moet de sector marktgerichter produceren met meer zorg voor kwaliteit, dierenwelzijn en duurzaamheid.”
Bron: Varkens in Nood

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.