Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veel minder vogels in Verenigd Koninkrijk

  •  
19-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huismus_04.jpg
In het Verenigd Koninkrijk zijn nu ongeveer 44 miljoen vogels minder dan in 1966. Volgens wetenschappers bouwden in 1966 ongeveer 210 miljoen vogels een nestje in het Verenigd Koninkrijk. Nu zijn dat er nog maar 166 miljoen. Dat blijkt uit een jaarlijks rapport van enkele natuurorganisaties over de stand van de Britse vogelpopulatie, dat maandag is gepubliceerd.
Vooral met de huismus gaat het erg slecht, concluderen de vogelkenners. Hoewel hun aantal sinds 2000 weer iets toeneemt, zijn er nog steeds 20 miljoen minder huismussen dan in 1966. Nu zijn er ongeveer 10 miljoen mussen in het Verenigd Koninkrijk.
Een van de wetenschappers die meewerkte aan het rapport, Mark Eaton, noemt de cijfers ,,schokkend''. Er zijn meerdere verklaringen voor de slechte vogelstand. Een belangrijke verklaring is dat mensen de grond op het platteland en het water anders zijn gaan gebruiken. Hierdoor kunnen vogels bijvoorbeeld minder eten vinden en minder makkelijk een nest maken. Waarom het precies zo slecht gaat met de mus, is volgens Eaton onduidelijk.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.