Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veertig jaar visserijbeleid

  •  
14-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Adriaan
Hoogleraar Duurzaam Visserijbeheer bij Wageningen Marine Research Adriaan Rijnsdorp is na bijna veertig jaar met pensioen. Behalve scholexpert en wetenschappelijk specialist van de pulsvisserij gaf hij advies over de jaarlijkse vangstquota. Hoe kijkt hij terug op veertig jaar visserijbeleid?
Let op! Reportage gaat door na de muziek:

Pulsvisserij

De afgelopen jaren zijn diverse onderzoeksprogramma’s afgerond waarin Rijnsdorp de leiding had en waarin collega’s van de Nederlandse Vissersbond een coördinerende rol hadden. Denk aan het Benthis-project naar het effect van bodemvisserij op het bodemleven in zee.
Daarnaast heeft Rijnsdorp veel onderzoek gedaan naar het effect van de pulsvisserij. Mede op basis van dit onderzoek is de Internationale Raad voor het Onderzoek van de Zee tot de wetenschappelijke conclusie gekomen dat pulsvisserij minder negatieve effecten op het zeeleven heeft dan de boomkor. Dit advies is bijzonder waardevol om mogelijk de politieke discussie over de pulsvisserij op Europees niveau te laten plaatsvinden op basis van feiten in plaats van gevoelens.

Meer over:

visserij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.