Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vegetarische mobiele snackbar

  •  
07-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stichting Natuur & Milieu gaat het land in met de Flexitaria, een mobiele snackwagen, maar dan zonder de bekende vleeskroketten en hamburgers. Alleen vleesvervangers zijn hier te verkrijgen, zoals een groentewrap met yoghurt-koriander dressing en een broodje Quorn Saté. De snackbar stopt als eerste nog even bij het Capitool.
Mobiele Flexitaria
Met de Mobiele Flexitaria wil Natuur & Milieu bedrijven en consumenten aanmoedigen om vaker te kiezen voor lekkere en gezonde plantaardige producten als vleesvervangers. De hele zomer toert de snackbar door Nederlands langs allerlei festivals. Zondag, na Vroege Vogels,  staat de kar op landgoed Haarzuilens, bij de Landgoeddag van Natuurmonumenten .
Twee aardbollen
Als de wereldwijde vleesconsumptie in het huidige tempo blijft stijgen, hebben we rond 2050 twee aardbollen nodig. Uit onderzoek van Natuur&Milieu blijkt dat 83% van de Nederlanders  minstens 1 dag per week geen vlees eet. 59% van de Nederlanders vindt dat door de groeiende wereldbevolking de huidige vleesconsumptie niet vol te houden is. Zondag komt de milieuorganisatie in Vroege Vogels met de resultaten van een groot opgezette flexitariëronderzoek.
Hamburger van zeewier
Een heel ander alternatief voor vlees is de hamburger van zeewier. Duurzaam trendsetter Lisette Kreischler is bezig met het ontwikkelen van een dergelijke hap. De eerste proeven zal ze zondag bij ons presenteren en laten smaken. In het najaar moet de zeewierburger ook verkrijgbaar zijn in de winkel.
Download hier de recepten:
    Delen:

    Praat mee

    onze spelregels.

    avatar
    0/1500
    Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

    Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

    Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.