Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verboden plastic

  •  
31-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
platictasjes_05.jpg
Sinds hun invoering hebben plastic zakken en tassen onomkeerbare milieuschade veroorzaakt. Alleen in Nederland al worden jaarlijks ruim één miljard zakken gebruikt, maar liefst 71 stuks per persoon per jaar. En dat terwijl het duizenden jaren duurt voordat een plastic tasje op een natuurlijke manier is ontbonden. Plastic tasjes kunnen hele rivieren en riolen blokkeren en zo levensgevaarlijke overstromingen veroorzaken in ontwikkelingslanden.
Onlangs was er de discussie in Nederland of we het dunne plastic tasje moeten verbieden in verband met milieuverontreiniging. In sommige Afrikaanse landen zoals Rwanda is dit al sinds 2008 het geval. Het land heeft in het verleden meerdere overstromingen gekend. Oorzaak: door plastic geblokkeerde rioolputten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.