Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verlangen naar hazelworm

  •  
03-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schrijver Koos van Zomeren is sinds vorig jaar 'Nederlands Kampioen Hazelwormen'. Voor zijn boek over dit geheimzinnige reptiel heeft hij zich drie zomers lang in deze soort verdiept. Daarbij vond hij er opvallend veel. Hoe vaakt zie jij er eentje?
In augustus 2001 verhuisde Koos van Zomeren naar Arnhem en begon hij met zijn nieuwe hond Stanley dagelijkse wandelingen te maken in de Veluwezoom. Soms zagen ze dan een hazelworm en op den duur betrapte Koos zich erop dat hij ernaar uit ging zien.
Wat begon als wandelen met de hond liep uit op een jarenlange, niet zelden vruchteloze maar altijd enerverende speurtocht naar hazelwormen. De afgelopen drie jaar heeft Koos zijn bemoeienissen met hazelwormen (die ondoorgrondelijke, nauwelijks van slangen te onderscheiden pootloze hagedissen) nauwkeurig bijgehouden in dagboeknotities. Het verlangen naar hazelworm kortom. Een nieuw boek van de schrijver die over het zeldzame vermogen beschikt zich te verplaatsen in dieren.
Auteur: Koos van Zomeren
Aantal pagina's: 192
Paperback
De Arbeiderspers
Prijs: €18,95
Op de eerste foto: Koos van Zomeren (l) met Natuurmonumenten-boswachter Roel van Ekris. Zij zoeken in het Deelerwoud onder speciale 'plaatjes' naar hazelwormen. In de reportage op zondag 5 mei kan je horen of ze ze ook vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.