Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vernielingen bij terrein Staatsbosbeheer

  •  
22-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bisonbaai ooijpolder

© Bisonbaai in de Ooijpolder, fotograaf: Wonderendernat

De banden van een aantal dienstauto's van Staatsbosbeheer in de Ooijpolder bij Nijmegen zijn lekgestoken. Op het afgesloten parkeerterrein stonden ook auto's van particulieren, waarvan de banden eveneens zijn lekgeprikt. Daarnaast is een hek vernield, terwijl op andere hekken een extra slot is aangebracht. De dienst doet maandag aangifte van de vernielingen.
De vernielingen hebben mogelijk te maken met bomenkap langs de Bisonbaai in de Ooijpolder. Staatsbosbeheer begint maandag met het weghalen van 23 van de bijna negentig populieren rondom de baai. Tegen de kap van de beeldbepalende bomen is veel geprotesteerd.
Natuurbeschermers wilden dat Staatsbosbeheer de populieren flink zou snoeien, maar volgens de dienst is kap noodzakelijk. De Bisonbaai is een drukbezocht recreatiegebied en de bomen zijn niet meer betrouwbaar.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.