Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vijf wilde kattentjes in het Vijlenerbos

  •  
25-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
wildekat_04.jpg
In het Vijlenerbos bij Vaals is een wilde kat met een flink nest van vijf kittens vastgelegd door een wildcamera. Dat is veel want gemiddeld bevat een nest maar drie tot vier jongen. In 2014 werden voor het eerst sinds eeuwen weer wilde katten in de vrije natuur in Nederland geboren. Bekijk de beelden van de wildcam:

Vijf jonge wilde katten

Zo’n flink nest is een teken dat het goed gaat met de wilde kat in het Vijlenerbos bij Vaals. Het zijn niet de eerste kittens van wilde katten in het Vijlenerbos. Al in 2014 werd een kattenjong gefilmd. Dat was toen de eerste keer en heel spectaculair. De wilde kat was al sinds de vroege Middeleeuwen uit Nederland verdwenen. Vanuit de Eifel en Ardennen breidt de soort zich tegenwoordig sterk uit.
In het Vijlenerbos bij Vaals is een wilde kat met een flink nest van vijf kittens vastgelegd door een wildcamera. Dat is veel want gemiddeld bevat een nest maar drie tot vier jongen.
Meer informatie over de wilde kat is te vinden op website van ARK Natuurontwikkeling

Meer over:

wilde kat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.