Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vissen in de Waddenzee

  •  
11-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wadden_09.jpg
De visstand in de Waddenzee is de laatste 50 jaar dramatisch  achteruitgegaan. Dat blijkt uit gegevens van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee. Deze week presenteerde het NIOZ samen met de Waddenvereniging en Sportvisserij Nederland een nieuwe website waar alle gegevens terug te vinden zijn.
Bijna 50 jaar vismonitoring door het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) heeft een unieke en zeer waardevolle dataset aan vangstgegevens opgeleverd. In 1965 plaatste het NIOZ een fuik op de kop van Texel in het Marsdiep. In het voor- en najaar legen de onderzoekers deze fuik dagelijks en tellen en meten de vangst voor elke specifieke vissoort. Zo is een dataset  ontstaan van de ontwikkelingen in de visstand van de Waddenzee door de jaren heen, die geen gelijke kent. Geen enkele andere vismonitoring op de Waddenzee beslaat zo’n langdurige periode als deze.
Dit en meer is te lezen op de nieuwe website waddenvismonitor.nl
Lees het nieuwsbericht: Visstand Waddenzee enorm achteruit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.