Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlinder over de vloer

  •  
24-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleine_vos_bij_kars.jpg

© Kleine vos bij Kars Veling

Het komt in de winter regelmatig voor: ineens ontdek je dat er ergens in een hoekje op zolder een vlinder zit, in winterslaap. Maar als het in huis te warm wordt, denkt de kleine vos of dagpauwoog dat het lente is en wordt hij wakker.
Vaak overleeft de vlinder het dan niet, omdat er voor hem niks te eten is. Wat te doen met een vlinder in huis?
In het nieuwsbericht:
De kou heeft echt haar intrede gedaan en dat betekent dat er veel meer telefoontjes bij De Vlinderstichting binnen komen van mensen die vlinders in huis hebben die actief worden. Wat moeten ze ermee?
Kleine vos
Vrijwel altijd gaat het om de kleine vos, want dit is de meest voorkomende overwinteraar die bij ons in gebouwen kruipt. Als ze de plek zoeken, in september, zijn dit vaak beschutte en koele plaatsen. Dat blijft vaak zo tot het buiten koud wordt en wij de kachel aan zetten. Dan ontwaken ze weer uit hun winterslaap, worden actief en verbruiken veel energie, terwijl ze niet kunnen bijtanken. Dit is uiteindelijk dodelijk voor de vlinder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.