Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelaanvaringen

  •  
01-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
DSC_6533
De komende week wordt in Amsterdam een internationaal congres georganiseerd over vogelaanvaringen met vliegtuigen. In het voorkómen van die aanvaringen speelt radar een steeds belangrijker rol. Door de ontwikkeling van de juiste software, kunnen radarsystemen tegenwoordig precies zien hoe groot een vogel is die in de buurt van een vliegveld vliegt, en kunnen de 'menselijke vogelverschrikkers' daar gericht actie op ondernemen.
Convenant
Komende week zal Birdlife International, tijdens het tweejaarlijkse congres van de World Birdstrike Association een convenant ondertekenen met de luchtvaartsector. Daarin zal Birdlife erkennen dat vogels een probleem vormen voor de luchtvaart, en zal de luchtvaartsector erkennen dat dit probleem alleen opgelost kan worden door ook naar de belangen van de vogels te kijken.
Onder: het beeld van een vogelradar op het vliegveld Eindhoven
Robin Radar

© Hans van Gasteren

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.