Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelbescherming boos om Franse vogeljacht

  •  
24-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zomertortels

© Jules Bos

De Nederlandse Vogelbescherming heeft zijn ongenoegen geuit bij de Franse ambassadeur in Nederland omdat in Frankrijk komend najaar weer gejaagd mag worden op de wulp en de zomertortel. Volgens de organisatie is de populatie van beide soorten de afgelopen jaren ingestort.

Zomertortels en wulpen

Volgens de Nederlandse vogelbeschermers heeft de Franse overheid toestemming gegeven om 30.000 zomertortels en 6000 wulpen uit de lucht te schieten. De organisatie stelt dat de jacht op deze soorten in strijd is met het EU-recht. Ook ondermijnt het de herstelmaatregelen die voor deze soorten in Nederland en andere lidstaten worden getroffen.
Zomertortels waren tot diep in de jaren zeventig een algemene duivensoort in Nederland, maar vanaf de halverwege jaren 80 stortte de populatie in. Dat geldt ook voor de wulp.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.