Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelopvang Rotterdam draait overuren

  •  
08-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
scholekster2_6feb05_04.jpg
Met bosjes komen ze woensdag binnen bij opvang Vogelklas Karel Schot aan het Afrikaanderplein in Rotterdam. Vermagerde schooleksters en eenden die waren vastgevroren. ,,We krijgen vooral veel zwanen en de laatste tijd ook reigers'', aldus beheerder Monique de Vrijer.
Door het bevroren water hebben de vogels moeite eten te vinden. ,,Het is met de zwanen echt improviseren. We hebben twintig exemplaren, maar niet genoeg hokken. Gelukkig hebben we voor de andere vogels meer dan voldoende plek'', aldus De Vrijer.
Ook de telefoon staat roodgloeiend. De Vrijer krijgt vooral veel vragen. Over het bijvoeren van vogels bijvoorbeeld. Ook zijn er geregeld mensen die bellen over vogels die zich stilhouden op het ijs. ,,Mensen denken dan dat de dieren zijn vastgevroren. Meestal blijkt het loos alarm. Die vogels gaan al snel niks zitten doen, om zo weinig mogelijk energie te verbranden.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.