Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Volop leven op de steigerpalen

  •  
06-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afl 15 terschelling_def_layerd_frame_21615
Op de steigerpalen in de haven van Terschelling zijn een soort kleine steden gevestigd. Op de harde ondergrond van de palen hecht zich onderwater allerlei leven. Milouska gaat samen met Jerry Lust van de Waddenvereniging dat leven van dichterbij bekijken, onder water, al snorkelend.

Druk bevolkt

De steigerpalen zijn helemaal begroeid, vol met zeeanemonen, zakpijpen, garnaaltjes, krabben, hongerlijertjes en nog meer mooi onderwater leven. Zo is er onderwater een bijzonder kleurrijke wereld te zien.
Vooral de zeeanemonen zijn goed te bewonderen. Deze anemonen lijken net planten maar het zijn dieren. De meeste zeeanemonen gebruiken hun tentakels om voedsel, zoals visjes en garnaaltjes, te vangen. De tentakels zitten vol met netelcellen, harpoentjes, die met een giftige stof hun prooi verlammen. Dan eet de anemoon zijn prooi op.

Meer over:

steigerpaal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.