Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Voorlopig geen handelsverbod op ijsberen

  •  
18-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ijsbeer_02.jpg
Er mag voorlopig nog worden gehandeld in ijsberen. Een resolutie van de Verenigde Staten voor een verbod op de internationale handel in ijsberen is donderdag afgewezen tijdens de driejaarlijkse Cites-conferentie in het Arabische Qatar.
De EU-lidstaten stemden unaniem tegen een algeheel verbod. Volgens hen is de ijsbeer al genoeg beschermd, omdat de handel in het dier al veel beperkingen kent. Ook smelt volgens de Europese landen het poolijs niet hard genoeg om de witte beer in gevaar te brengen.
In Qatar komen momenteel 175 landen bijeen om beslissingen te nemen over de internationale handel in wilde dieren en planten. Bovenaan de agenda staat de vangst van blauwvintonijn.
Cites (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora - Overeenkomst over internationale handel in bedreigde soorten wilde dieren en planten) bestaat sinds 1973. In het Cites-verdrag wordt de handel in diersoorten gereguleerd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.