Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vorderingen bij bestrijding veenbrand Meppen

  •  
26-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brand pixabay

© Bron: pixabay

De Duitse eenheden die de veenbrand bij Meppen bestrijden, zijn aan de winnende hand. “Het aantal plekken waar het nog smeult is duidelijk veel kleiner geworden”, zei woordvoerder Klaus Wickboldt woensdag. Meppen ligt niet ver van Emmen.
Het hoofd van de afdeling brand- en rampenbestrijdingsdienst van de deelstaat Nedersaksen waagde zich niet aan een voorspelling wanneer het vuur echt uit zal zijn. Het is de bedoeling dat militairen eind volgende week de bluswerkzaamheden op hun oefenterrein weer geheel zelfstandig doen. De inzet van brandweerlieden van elders wordt vanaf nu geleidelijk verminderd.
Het leger blijft transporthelikopters inzetten om de ondergrondse gloeihaarden te doven. Donderdag worden vanuit gevechtsvliegtuigen opnieuw warmtebeelden gemaakt van het gebied. De brandbestrijding is dinsdagnacht mogelijk bemoeilijkt door sabotage. Waterslagen bleken mankementen te hebben. De marechaussee stelt een onderzoek in. De bewaking van het terrein is verscherpt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.