Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vos schrikt van kat in de tuin

  •  
15-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Meerdere vossen blijken ’s nachts de tuin van Siebe Wiersma te bezoeken. De kat midden op het grasveld ligt doodstil te wachten totdat ze vertrekken. Maar als een vos net iets te nieuwsgierig wordt moet ze wel uithalen.
“Nadat bij ons tuintje in Katwijk regelmatig pindahouders en vetbollen verdwenen heb ik vorige week een IR wildcam aangeschaft. Wat er allemaal in eigen tuin gebeurd als wij liggen te slapen, verbaasd ons enorm. We worden elke nacht door meerdere vossen bezocht, die zoeken naar overgebleven pinda’s en houders wanneer die in het bereik zijn. In dit filmpje (samenvoeging van korte cam opnamen) zie je drie vossen en een al in de tuin aanwezige kat (ik denk verwilderd en zwanger). Wij wonen in Katwijk aan een groenstrook vlakbij de duinen”, aldus Siebe.
Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

vos, kat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.