Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Waarheen met Markermeer?

  •  
06-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
In 2006 werd definitief besloten dat het Markermeer niet zal worden ingepolderd. Maar er moet daar wel wat gebeuren, want de waterkwaliteit is bedroevend. De Werkmaatschappij Markermeer IJmeer ziet in de nieuwe vooroever bij Medemblik een goed voorbeeld hoe ook het Markermeer verrijkt kan worden.
De vooroever bij Medemblik werd gecreëerd uit zand dat toch opgebaggerd moest worden. Direct na de oplevering was het een trekpleister voor vogels. "Maar", zegt directeur Roelof Balk van de Werkmaatschappij Markermeer IJmeer, "Je ziet hier ook dat recreatie en natuur samen kunnen gaan. Als je de ecologie van het Markermeer wilt verbeteren, hoeft dat niet te betekenen dat recreatie helemaal niet meer mogelijk is."
Van 1 juli tot 1 september houdt het 'Regionaal en Rijksoverleg Amsterdam - Almere - Markermeer (RRAAM) een consultatie van de mensen die om het Markermeer wonen: waar moet het heen met het Markermeer? "Ga vooral eens kijken bij Medemblik", luidt het advies van Roelof Balk.
RRAAM houdt de hele zomerperiode de deur open voor uw mening. Van 2 juli tot en met 7 september kunt u een reactie geven via www.centrumpp.nl.
Ook bent u van harte welkom op de informatie- en consultatiebijeenkomsten :
•Dinsdag 10 juli van 17.00 tot 21.00 uur in het Stadhuis van Almere, Burgerzaal, ingang Landdroststraat 1, 1300 AE Almere
 
•Donderdag 12 juli van 15.00 tot 21.00 uur in Regardz, Stationsplein 51-53, 1012 AB  Amsterdam
 
Na de vaststelling van de concept-Rijksstructuurvisie volgt in 2013 een formele inspraakprocedure, waarbij u uw zienswijze kenbaar kunt maken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.