NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Wandelwolf is terug in Nederland

  wolf_60.jpg

  De Duitse wolf, die vorig jaar maart voor ophef zorgde in Drenthe en Groningen en korte tijd later in Duitsland werd doodgereden, is terug in Nederland. Het dier kwam vrijdagmiddag om 12.34 uur in een auto de grens over, op weg naar museum Naturalis waar hij opgezet zal worden om een pronkstuk in de collectie te worden.

  Omdat dit dier nogal ondernemend was en vanaf zijn geboortegrond bij Munster minstens 1500 kilometer rondtrok, kreeg hij in Duitsland de naam 'Wanderwolf". Dat is -niet helemaal correct- in ons land 'Wandelwolf' geworden. Hij is afkomstig uit een roedel bij Munster waar hij als jonge wolf wegtrok richting het westen. In maart 2015 liep hij -onder veel belangstelling- vier dagen door Drenthe en Groningen voordat hij weer naar de 'Heimat' terugkeerde. Vlakbij Munster bedacht hij zich en liep weer honderden kilometers naar Bremerhaven. En weer terug naar het zuiden, waar hij vlakbij zijn geboortegrond op een drukke weg werd overreden. En overleed.

  De Wandelwolf is nu terug in Nederland waar hij de eerste officieel geregistreerde wolf in anderhalve eeuw was. De Wandelwolf krijgt een plekje in natuurmuseum Naturalis in Leiden. 

  Vroege Vogels reisde mee met de wolf van Hannover naar Leiden.

  Fotograaf: Christoph Elbert

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media