Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Wandelwolf' naar Naturalis

  •  
17-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Wolf_02.jpg
De Duitse wolf, die vorig jaar maart voor ophef zorgde in Drenthe en Groningen en korte tijd later in Duitsland werd doodgereden, komt terug naar Nederland. Dat zegt Ellen van Norren namens Wolven in Nederland, zondag in Vroege Vogels. De 'wandelwolf', zoals hij in de volksmond ook wel is genoemd, krijgt later dit jaar een plekje in natuurmuseum Naturalis in Leiden. Het is een initiatief van Wolven in Nederland, een samenwerking van Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, FREE Nature, Koninklijke Jagersvereniging, IVN, IFAW, Studio Wolverine, Rewilding Foundation en de Zoogdiervereniging.
Fotograaf: Christoph Elbert
Zaterdag 7 maart 2015 werd 'onze wolf' voor het eerst gezien, in de provincie Drenthe. Onderzoek van onder meer Alterra wees uit dat het ging om een jong dier uit de roedel “Munster” in de regio Hamburg-Bremen. Verder bleek dat het dier verantwoordelijk was voor het doden en verwonden van Nederlandse schapen.
Beluister ook het radio-item 'Onze wolf is een wilde'.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.