Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wasberen serieuze bedreiging voor weidevogels

  •  
07-07-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grutto_26.jpg
Het toenemend aantal in het wild levende wasberen in Nederland vormt een serieuze bedreiging voor de weidevogel. Dat meldde de stichting AAP maandag. De in Almere gevestigde stichting heeft inmiddels 22 wasberen in de opvang, maar zit bijna tegen het maximum aantal opvangplaatsen aan.
De wasbeer is een zogenoemde invasieve exoot, van oorsprong niet in Nederland voorkomende dieren die een bedreiging zijn voor de biodiversiteit. Het diertje komt steeds vaker in het wild voor, voornamelijk in Drenthe en Oost-Groningen. Ze eten van alles, van schaaldieren tot fruit, maar ook de eieren van op de grond broedende water- en weidevogels.
Volgens de stichting AAP zijn de Nederlandse wasberen deels afkomstig uit Duitsland, waar de dieren zich al langer in het wild voortplanten, en deels gaat het om afgedankte huisdieren.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.