Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Week van het statiegeld

  •  
26-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
statiegeld plastic flesje afval

© FreeImages.com/Filippo Vicarelli

Merijn Tinga, ‘de plastic soep surfer’, zet zich al jaren in om te zorgen dat het eindelijk eens afgelopen is met al dat plastic zwerfafval. De afgelopen weken had hij hierom gesprekken met bedrijven die verantwoordelijk zijn voor al dat plastic, de frisdrankindustrie en de supermarkten.
Vanaf deze week kunnen de grote frisdrank producerende bedrijven een deurwaarder namens de Plastic Soup Surfer verwachten. Deze deurwaarders gaan de topbestuurders wijzen op hun rol en verantwoordelijkheid in het voorkomen van ‘hun’ plastic zwerfafval in onze bermen, grachten, rivieren, stranden en Noordzee. Het door de deurwaarders af te geven ‘desbewustheids-exploot’ is afkomstig uit het patentrecht. Het stuk doet een appèl op de verantwoordelijkheid van de ontvanger.
Deze week praat de politiek over ons statiegeldsysteem. Volgens Merijn Tinga is de kans groot dat er wordt gesproken over een eventuele uitbreiding van dit systeem, naar statiegeld op kleine Pet-flessen. Volgens Tinga is statiegeld een bijzonder effectief middel om te voorkomen dat hun drankverpakkingen in het milieu terecht komen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.