Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weer roep om bijvoeren Oostvaardersplassen

  •  
30-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
edelhert

© Edelhert in de Oostvaardersplassen - Fotograaf Rocoro

De discussie over het bijvoeren van wild in de Oostvaardersplassen (OVP) laait weer op. Actievoerders maken zich nu zorgen over de conditie van de ongeveer 150 heckrunderen in het natuurgebied. Zij willen dat de provincie Flevoland Staatsbosbeheer opdraagt de runderen direct bij te voeren.

Magere runderen

Sociale media exploderen sinds er in het weekeinde foto's op Facebook verschenen van uitgemergelde runderen. Verschillende actiegroepen dreigen zelf weer te gaan voeren in het natuurgebied, net zoals deze winter gebeurde. De fracties van 50Plus en PVV in Flevoland eisen onmiddellijk maatregelen.
Volgens de provincie en Staatsbosbeheer is bijvoeren niet nodig. “Er is voldoende eten en drinken in het gebied. De conditie van de runderen is matig, omdat deze dieren veel tijd nodig hebben om bij te komen van de ontberingen van de winter. En een wild rund ziet er nou eenmaal anders uit dat een melk- of vleeskoe”, aldus een woordvoerster van Staatsbosbeheer.
Verantwoordelijk gedeputeerde Harold Hofstra gaat dinsdagmiddag met Statenleden op excursie in het gebied om ze te laten zien dat geen sprake is van een noodstoestand.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.