Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Wees alert op ziektes door exotische insecten'

  •  
24-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_107189.jpg
De teek, tijgermug, knut en andere exotische geleedpotigen hebben de laatste jaren steeds meer infectieziekten veroorzaakt en dat zal de komende jaren niet anders zijn. Met die waarschuwing komt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) vrijdag.
Volgens de dienst neemt het risico voor de gezondheid van mensen en dieren toe door de klimaatverandering en door de internationale handel. De VWA raadt de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Gerda Verburg (Landbouw) daarom aan meer werk te maken van preventie en bestrijding van geleedpotigen die mens en dier ziek kunnen maken. In 2005 gingen alle alarmbellen rinkelen voor de Aziatische tijgermug die bij mensen knokkelkoorts kan veroorzaken. Sinds 2006 worden schapen, geiten en ook runderen getroffen door een nieuw type van het blauwtongvirus, waaraan vooral schapen doodgaan.
Bron: ANP

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.