Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Welkom grutto!

  •  
17-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
grutto's parend (c) Rob Buiter

© grutto's parend (c) Rob Buiter

Samen met Vogelbescherming Nederland heten we onze nationale vogel weer welkom. In deze tijd van het jaar verzamelen de grutto's uit het zuiden zich op ondergelopen weilanden en uiterwaarden om aan te sterken na de trek. De meeste grutto's hebben de winter in westelijk Afrika doorgebracht, al blijven er ook steeds meer vogels in Spanje en Portugal hangen. Na de voorjaarstrek moeten ze eerst de tank weer bijvullen. Dat kan op stukken land die soms speciaal voor deze vogels onder water worden gezet. Ze vinden daar wormen en ander bodemleven dat rijk is aan eiwitten. In de loop van maart en april verspreiden ze zich over de broedgebieden.
Rond dit 'Welkom Gruttoweekeinde' organiseert Vogelbescherming Nederland ook speciale excursies. Kijk hier voor een overzicht.
grutto_siebe

© Grutto's - Fotograaf siebe

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.