Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wereldbank zet 200 miljarden in tegen klimaatverandering

  •  
03-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Paraplu Bangladesh klimaat

© Bron Pixabay

De Wereldbank investeert met partners de komende vijf jaar 200 miljard dollar in de strijd tegen klimaatverandering. Met dat geld moeten onder meer voorspellings- en waarschuwingssystemen worden opgetuigd in ontwikkelingslanden. Daarnaast moeten onder meer informatiediensten over het klimaat worden opgezet en slimme agrarische investeringen worden gedaan.
Van de 200 miljard dollar komt de helft van de Wereldbank. De andere helft wordt gezamenlijk opgebracht door Wereldbank-dochters International Finance Corporation en Multilateral Investment Guarantee Agency en andere investeerders.
“Klimaatverandering is een existentiële bedreiging voor de armste en kwetsbaarste mensen op aarde”, zegt Wereldbank-voorzitter Jim Yong Kim. “We dwingen onszelf ertoe om meer te doen en onze investeringen te versnellen en roepen de wereldgemeenschap op dat ook te doen.”
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.