Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

WHO: plastics in drinkwater geen bedreiging

  •  
22-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drinkwater

© bron: pixabay

De concentratie microplastics in het drinkwater is vooralsnog zo laag dat er geen bedreiging is voor de volksgezondheid. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in haar eerste rapport over dit onderwerp.

Plastic in drinkwater

Volgens de VN-organisatie wordt een groot deel van de plasticdeeltjes die via het drinkwater binnenkomen niet in het lichaam opgenomen. Al is die conclusie wel getrokken op basis van "beperkte informatie", stelt de WHO die aandringt op breder onderzoek. "We moeten dringend meer weten."
Microplastics worden steeds vaker gebruikt, onder meer in cosmetica, maar kunnen ook ontstaan door het uiteenvallen van grotere stukken plasticafval. Ze komen via het afvalwater terecht in het oppervlaktewater en kunnen zo ook in het drinkwater terechtkomen. Veel onderzoek naar de gevolgen van de microscopisch kleine deeltjes in het water is nog niet verricht.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.